New residence responds to the architectural history of its site in Belo Horizonte, Brazil

The sloping of the land slope is in dialogue with the building and consequently proposes the necessary fittings and suspensions. The house contains two ‘times’: the fluctuation of the front volume shows the intimate side of the residence, pointing to the future at the edge of water; and the covering of the open area in the back, where parties burn the wood at the oven, is close to the ground and past memories.

Belo Horizonte, Brazil

The Pampulha lagoon in Belo Horizonte is full of architectural significance and to build on its margins means to be close to the modernist legacy. The building considers the site’s recent history but also expresses its modern urban spirit with rural balconies and breezes.

In a sequence of steps and floors the house fits the site making a simple route from the street to the roof which has been turned into an observatory, ‘transforming the tops in terraces looking for the horizons seen at the topographic city with its struggles and mutant culture and its mountains with their fragile eternity’.

Related Posts by Categories

Widget by Scrapur

0 komentar:

Design architecture, modern architecture, house architecture, design interior, design exterior, house décor architecture, architect., minimalist architecture, apartment., structure building, architecture building, multistoried building, architecture plan,

Landscape, tower building, architecture American, architecture UK, architecture Australia, architecture classic, arcade, city town, architectural, natural concept, green house, lamp interior, roof concept, architecture books, architecture magazine, journal architecture, modern kitchen