Building new creates 'delightful house' where neighbours refuse extension

Our clients’ plans to adapt an existing villa on a small and narrow site changed to a new house when neighbours declined to sign their Resource Consent application. HMA developed with the client a new house with the same accommodation: a bedroom and office on ground level along with the living spaces; a further bedroom for visiting family; a library; off-street parking; and a north facing entry courtyard. The design managed this within District Plan constraints, carefully expressed as a contemporary version of a suburban villa. Instead of ‘open plan’ the client developed with HMA two distinct living areas; the kitchen / dining area for everyday, or the main space for larger gatherings. A natural palette of contrasting materials to the interior includes concrete blocks, polished concrete floor, expressed joists, and timber / plywood joinery, all used to distinguish the special characters of the spaces within the house.

Related Posts by Categories

Widget by Scrapur

0 komentar:

Design architecture, modern architecture, house architecture, design interior, design exterior, house décor architecture, architect., minimalist architecture, apartment., structure building, architecture building, multistoried building, architecture plan,

Landscape, tower building, architecture American, architecture UK, architecture Australia, architecture classic, arcade, city town, architectural, natural concept, green house, lamp interior, roof concept, architecture books, architecture magazine, journal architecture, modern kitchen